17. 6. 2025   |   svátek má Adolf
 

Frankfurtská polévka

Název Množství a jednotka
sádlo 2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
mrkev 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku. Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo a přidáme k cibuli. Chvíli restujeme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou. Přidáme brambory a párky, obojí nakrájené na kostičky, okořeníme, dosolíme a vaříme do měkka.


 


RECEPTY

Salámová pomazánka

Postup: Salám nakrájíme na menší kostky a pomeleme nebo rozmixujeme. Dáme do misky,... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní marináda na gril

Postup: Do mísy nalijeme olej podle potřeby, obvykle tak cca 150 ml. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí sterilovaná mrkev

Postup: Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostičky. Povaříme v osolené vodě 5... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Pizzerie & Brazilian Grill Albrechtice

Pizzerie & Brazilian Grill je stylová rodinná restaurace v Albrechticích u...